Segling

Seglingstävlingar anordnas på båtklubben och alla är välkomna att delta.

Tävlingar

Under året anordnas i regel tre kappseglingar och alla medlemmar är välkomna att delta.

Du som inte har segelbåt men ändå vill vara med och tävla, kan höra med Seglingskommittén om det finns någon båt som saknar besättning. Det brukar alltid ordna sig så du får vara med och tävla.
Efter våra egna tävlingar, KM och Vårrace  brukar vi ha en avslutning med prisutdelning i Klubbhuset där alla får pris.

Nedan hittar du våra tre tävlingar som vi brukar genomföra varje år. När tävlingarna är planerade så kommer mer information finnas tillgänglig.

GBK Vårrace
Tävlingen inleds med ett Skepparmöte kl 10:00 och Starten går kl 12:00 GPS:tid.

Datum: 19 juni kl 10:00
Anmälan/kontakt: olivianordh@outlook.com
Kriterier: GBK´s medlemmar

Arkholmen Race
,
ett race som är öppen för alla att anmäla sig till men tävlingen har ett vandringspris som endast  medlemmar från Grödinge Båtklubb, Rangsta Båtklubb och Sorunda Båtklubb kan vinna.  Den klubb som står för arrangemanget av tävlingen är uppgjort enligt en turordning.

Datum:
Anmälan/kontakt:
Kriterier:

GBK KM,
Klubbmästerskap för medlemmar i Grödinge Båtklubb.

Datum:
Anmälan/kontakt:
Kriterier:

Så här går det till

För att få en uppfattning om våra seglingstävlingar (Vårrace, KM) kan du läsa här nedan hur  GBKs kappseglingar brukar gå till.

Oftast saknas det gastar och om du inte vill använda din egen segelbåt eller har motorbåt så kan du vara med. Det finns alltid plats i någon båt.

Banan är vanligen förlagd inne i viken. Efter seglingen blir det prisutdelning och förtäring.

Skepparmöte sker vanligtvis kl 10.00 i klubbhuset och starten går kl 12.00 GPS tid.

Anmälan sker till Tävlingskommittén, se Seglingskommittén under Funktionärer.
Efteranmälan i samband med Skepparmötet accepteras men för att köpa in rätt mängd förtäring och priser har tävlingsledningen behov av att veta hur många som kommer.

För mer information om tävlingen se mail från Tävlingskommittén som sänds till medlemmarna i god tid innan planerad tävlingsstart.

Med hopp om en spännande tävling!

Tävlingskommittén